Liviu Ciulei – Cu gândiri și cu imagini

Liviu Ciulei – Cu gândiri și cu imagini

on sept. 17, 2013

liviu ciulei bookCea mai nouă apariție din colecția iglooprofil, Liviu Ciulei. Cu gândiri și cu imaginidocumentează una din cele mai interesante cariere din domeniul teatrului și filmului românesc: activitatea de scenograf și regizor de teatru și film a lui Liviu Ciulei, pe parcursul a peste 50 de ani.
O jumătate de veac de teatru se desfășoară în peste 300 de pagini cu o ținută grafică ireproșabilă, material ilustrativ în cea mai mare parte color și texte-comentarii semnate de Liviu Ciulei și colaboratorul său de o viață, Mihai Lupu.

Dincolo de a documenta o carieră individuală de excepție, albumul prezintă viața teatrului din România, cu perioadele ei de glorie (ultimii ani înainte de instaurarea comunismului), de cenzura stalinistă, de deschidere și sincronizare cu occidentul (anii ’70), cu actorii ei intrați în legendă, cu teatrele și publicul vremii.
O carte cu atat mai importantă cu cât majoritatea spectacolelor nu există în nicio arhivă de film, privată sau de teatru, fotografiile și schițele din carte fiind singurele dovezi ale unor acte de creație la care specialiștii din domeniu încă se mai raportează și care au uimit la vremea respectivă și lumea teatrală internațională.

Un capitol este dedicat și activității de arhitect a lui Liviu Ciulei, cuprinzând schițele făcute pentru modernizarea mai multor săli de teatru din România anilor ‘60 – ‘70.

Sursa Librăriile Cărturești

Dă mai departe...Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *