Sixto Rodriguez

Sixto Rodriguez

on feb. 20, 2014

Sixto Diaz Rodriguez (cunoscut mai mult ca simplu Rodriguez sau ca Jesús Rodríguez), născut pe 10 iulie 1942, este un muzician american care locuiește în Detroit, Michigan. Cariera sa inițială a fost una scurtă cu 2 albume care nu s-au vândut extraordinar în anii 70. Ciudat e că în Africa de Sud el a devenit o celebritate, la un moment dat chiar mai cunoscut, apreciat și influent ca … Elvis. Fanii săi au fost însă foarte dezamăgiți când au auzit zvonul conform căruia acesta s-a sinucis.

Succesul său sud-african nu a fost însă cunoscut nicodată muzicianului. Asta pînă în anii 90, când niște fani decid să îl caute și îl găsesc în America ducând o viață mai mult decât modestă. Povestea sa a fost ecranizată cu succes de curând. Puteți să vizionați documentarul integral pe HBO și HBO GO – click aici

 

Doi iubitori de muzică sud-africani pleacă într-o misiune ca să descopere soarta unui rocker american obscur din anii ’70, al cărui album de debut a devenit un hit surpriză în țara lor și a dat la iveală un secret șocant.
„Searching for Sugar Man”, documentar premiat cu Oscar, ne istorisește incredibila și emoționanta poveste a lui Rodriguez, care ar fi putut să devină un simbol rock al anilor ’70. Acest muzician a fost descoperit într-un bar din Detroit de doi producători faimoși care au fost uimiți de melodiile sale pline de suflet și de versurile sale profetice. Ei au înregistrat un album despre care credeau că îl va transforma pe interpret în unul dintre cei mai mari artiști ai generației sale. În ciuda succesului de critică copleșitor, albumul s-a vândut prost și cântărețul a dispărut în obscuritate printre zvonuri sinistre despre o sinucidere chiar pe scenă. Dar o înregistrare pirat a ajuns în Africa de Sud în anii apartheidului și, de-a lungul următoarelor două decenii, a devenit un fenomen. Doi fani sud-africani încearcă să descopere ce s-a întâmplat în realitate cu eroul lor. Investigația lor le prilejuiește descoperiri și mai uluitoare decât miturile deja existente despre artistul cunoscut sub numele de Rodriguez. Acesta este un film despre speranță, inspirație și puterea rezonantă a muzicii.

Sursa: HBO Romania

Dă mai departe...Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *